Spur of the Moment Travel

  • Stranden

Zuid- Afrika heeft een kustlijn van meer dan 2.850 kilometer. Langs deze kustlijn bevinden zich vele verschillende stranden. Wil je graag een blauwe zee, wit strand en rust? Of ga je liever naar een strand waar je surfers kan ontmoeten? Er is voor ieder wat wils.

  • Avontuur

Bungeejumpen, rotsklimmen, safari’s, slapen onder de sterrenhemel, surfen, wandelingen in de bergen, motorrijden, diepzee vissen, paardrijden, quad biken, fietstochten, abseilen, kajakken, duiken met de haaien, helikopter vluchten, heteluchtballon vluchten, paragliden, zip-lijn tours… Noem het maar op en je kunt het doen in Zuid-Afrika!

  • Rainbow Nation

“Everyone of whatever race, nation or creed who comes to Africa feels a magnetism that cannot be ignored or explained. Because it is primeval. Because Africa is like a mother calling her children home. Old, addled and poor she may be, but the pull of the umbilicus is still there. Irresistibly.”
– John Ryan, One Man’s Africa –

Zuid-Afrika heeft in 1994 na de democratische verkiezingen de naam ‘Rainbow Nation’ gekregen. Hierna eindigde de ‘apartheid’. Deze naam staat voor het bij elkaar komen van alle verschillende culturen van het land. Zuid- Afrika heeft maar liefst 11 officiële talen.

Het is bijna onmogelijk om uit te leggen wat een verscheidenheid er bestaat in Zuid-Afrika. De Afrikaanse vlag bestaat uit verschillende kleuren. Deze kleuren staan voor de diversiteit in rassen, geloofsovertuigingen, talen en landschappen.

  • All-year-round-destination

Zuid-Afrika kan het hele jaar door bezocht worden. Alleen moet er van te voren bedacht worden wat er op de ‘bucket list’ staat. Als je graag wilt genieten van de warmte, zal je in de Nederlandse winter op reis moeten gaan. De seizoenen van Afrika en Nederland lopen namelijk niet gelijk. Gaat u liever walvissen spotten? Dan is de periode tussen juni en november de beste reistijd.

Kaapstad heeft een bruisend stadsleven en deze kunt u het best ervaren in de Decembermaand. In de Afrikaanse herfst of winter zijn er minder toeristen aanwezig. Dit is de periode tussen april en juli.

  • Boost je social media accounts

Kijk eens op de Instagram van ‘Spur of te Moment Travel’. Deze pagina zal je een impressie geven, wat voor prachtige foto’s je allemaal kan maken en posten. Geloof ons: Zuid-Afrika gaat je héél veel nieuwe volgers geven!

  • Big 5

Kom naar Zuid-Afrika om de ‘Big five’ te spotten! Ga naar het Kruger park om op zoek te gaan naar het luipaard. Naar het Hluhluwe National Park voor de witte en de zwarte neushoorn en het Addo National Park om de met uitsterven bedreigde leeuw te spotten tijdens een ‘privé game’. Naast deze mogelijkheden zijn er nog veel meer andere mogelijkheden om ‘the big five’ compleet te maken.

‘Spur of the Moment Travel’ richt zich op het behoudt van alle wilde beesten en natuur. Dit bedrijft ondersteunt geen interacties met wilde dieren. Het belang van de beesten en de natuur staat voorop.  

  • Eten & Drinken

Houd jij van lekker eten en drinken op vakantie? Ga dan zeker naar zuid-Afrika! Dit land heeft veel lekkers te bieden. Eén ding is zeker, dan zit je bij ‘Spur of the Moment’ aan het juiste adres!

Kaapstand staat bekend om zijn vele mooie wijnlanden. Hier kan je vele dagen doorbrengen met elke dag andere wijnen en bijpassende delicatessen. En dat allemaal voor een klein bedrag!

Verder staat Kaapstad bekend om de vele goede restaurants. Van simpele burger tot ‘fine-dining’. ‘Spur of the moment Travel’ weet alle juiste adressen te vinden!

  • Prachtige landschappen

In Zuid- Afrika kan je werkelijk alles vinden waar je naar op zoek bent qua natuur. Van uitgestrekte stranden tot de machtige bergen van Drakensberg en van de wijnlanden in Westkaap tot de rode duinen in Kgalagadi. Deze verschillende natuurgebieden zijn ook in één grote reis door het land te bezichtigen.

  • Betaalbaar & waar voor je geld

De Zuid-Afrikaanse rand is de munteenheid waarmee betaald wordt. Deze rand heeft normaliter een heel voordelige wisselkoers.

Zuid-Afrika staat bekend om de vele reismogelijkheden en accommodaties waardoor je je reis zo duur kan maken als je zelf wilt.

  • Eén van ‘s werelds 7 natuurwonderen

Als je dan toch in dit prachtige land bent, kan je maar beter gelijk één van de zeven natuurlijke wereldwonderen bezichtigen. De ‘tafelberg’ is gelegen in het midden van Kaapstad. Vanaf elke positie in de stad is deze berg te bewonderen, maar eenmaal boven op de Tafelberg heb je toch echt het mooiste uitzicht! Er kan gekozen worden voor een flinke klim naar de top of om met de kabelbaan naar boven te gaan.

 

Vraag "10 Redenen om naar Zuid-Afrika te gaan" nu aan!

Ben je enthousiast geworden over een reis naar zuidelijke Afrika? Vul dit formulier in zodat wij contact kunnen opnemen en een begin kunnen maken aan jouw droomreis!

Voeg jouw hoogtepunten samen tot één droomreis

Heb je een idee van welke bezienswaardigheden en hoogtepunten je wilt zien in Zuid-Afrika? Vink ze aan in dit formulier en wij nemen contact op om jouw droomreis samen te stellen!