Spur of the Moment Travel

Hoogtepunten van Zuid-Afrika

Ontdek Zuid-Afrika in 2 weken

  • Safari

  • Natuur

  • Veelzijdig

  • Nationale parken

Kun je wel wat nieuwe inspiratie voor je Instagram gebruiken? Dan is deze 2-weekse rondreis in Zuid-Afrika waarbij je alle hoogtepunten ziet perfect voor jou! Met deze 14 nachten durende reis kom je langs alle mooie plekjes van Zuid-Afrika. Je begint in Kaapstad en rijdt via Route 62 en de Tuinroute naar Addo Elephant National Park. Vanaf Port Elizabeth neem je een vlucht naar Durban, waar je langs de kust via St Lucia en Swaziland naar het Krugerpark rijdt. Deze reis eindigt met de wereldberoemde Panorama Route. Enkele van de hoogtepunten in deze reis zijn de Tafelberg, Cango Caves, iSimangaliso Wetlands Park (UNESCO World Heritage Site) en natuurlijk de Big 5 in de nationale parken. Elke dag is er een fotomoment ingepland om jouw social media up to date te houden!

Hoogtepunten van Zuid-Afrika in 2 weken

Dag 1

Aankomst in Kaapstad

Vandaag kom je aan in Kaapstad. Als je in de ochtend of middag aankomt haal je je huurauto op, als je later in de avond aankomt heb je een transfer naar je eerste accommodatie en wordt je huurauto de volgende dag bezorgd.
Dag 2

De Tafelberg

De eerste volledige dag in Kaapstad. En hoe kun je je reis beter beginnen dan met een fotomoment van één van ’s werelds zeven natuurwonderen? Neem de kabelbaan naar de top van de Tafelberg en geniet van de oneindige uitzichten. De rest van de dag kun je genieten van al het moois dat de stad te bieden heeft: strand, bergen, bos en nog veel meer!
Dag 3

Ontdek de Cape Peninsula

Vandaag zijn er heel veel fotomomenten, ontdek de prachtige Cape Peninsula! Je rijdt via Chapman’s Peak naar Cape Point met de panoramische uitzichten over de oceaan. Op de weg terug rijd je langs Boulders Beach waar je de pinguïn kolonie kunt ontmoeten. In de avond kun je genieten van een traditioneel Afrikaans diner met Afrikaanse muziek en dans. En je kunt zelf ook nog leren drummen!
Dag 4

Wijnvelden van Kaapstad

Tijd om Kaapstad te verlaten en naar de wereldberoemde wijnlanden te gaan. Voordat je de wijnlanden in gaat kun je de botanische tuinen van Kirstenbosch nog bezoeken, gelegen in Costantia – één van de rijkste buurten van Kaapstad. Vervolgens rijd je door naar Stellenbosch voor je volgende accommodatie. Ontdek het studentenstadje Stellenbosch en de vele leuke en gezellige restaurants!
Dag 5

Route 62

Vandaag rij je via Route 62 naar Oudtshoorn. Oudtshoorn staat bekend om de vele struisvogels, maar vooral ook om de Cango Caves – het grootste grottensysteem in Afrika met oude rotsformaties en sprankelende stalactieten.
Dag 6

De Tuinroute

In de ochtend kun je nog één van de vele struisvogelboerderijen bezoeken. Vervolgens rij je via de Outeniqua bergpas naar Knysna. De Outeniqua bergpas verbindt de stadjes Oudtshoorn en George met elkaar. Het is een schitterende pas om te rijden met prachtige uitzichten. Einde van de middag kun je Knysna ontdekken en lekker eten in één van de vele restaurantjes.
Dag 7

Ontdek Knysna

Vandaag heb je de hele dag in Knysna. Dit schilderachtige stadje heeft heel veel te bieden zoals het felblauwe kustmeer en de Knysna Heads. Maar een echte aanrader is een bezoek aan de “Featherbed”. Een ongerept stuk land gelegen aan de westelijke kop van Knysna en alleen bereikbaar met de veerboot.
Dag 8

Addo Elephant National Park

Vandaag rijd je via de Tuinroute naar het eerste park waar je de beroemde Big 5 kunt vinden! Onderweg kun je stoppen op een aantal uitzichtpunten zoals de Bloukrans Bridge en de Paul Sauer Bridge. Eenmaal aangekomen in het Addo National Park kun je of zelf door het park rijden of mee op een georganiseerde safari in een 4×4 voertuig.
Dag 9

Van Port Elizabeth naar St Lucia

Vroeg opstaan voor een vlucht van Port Elizabeth naar Durban. Vanaf vandaag ga je de kust van de provincie KwaZulu-Natal ontdekken. Eenmaal aangekomen in Durban haal je je tweede huurauto op en rijd je naar St Lucia. In de namiddag kun je op een bootsafari gaan om hopelijk nijlpaarden en krokodillen te zien!
Dag 10

Ontdek St Lucia

Spendeer nog een dag in en rondom St Lucia – er is nog zoveel meer te ontdekken! Bijvoorbeeld het iSimangaliso Wetlands Park – dit park is onderdeel van de UNESCO World Heritage Sites. Prachtige natuur, maar ook heel veel wilde dieren. Verder kun je op safari naar het Hluhluwe National Park.
Dag 11

Op weg naar Swaziland

Een lange rit voor de boeg vandaag! Vandaag verlaat je Zuid-Afrika even en bezoek je Swaziland (nieuwe naam: eSwatini). Swaziland omvat een gevarieerd aanbod van ecosystemen met torenhoge bergen en laaggelegen savannes, regenwouden en weelderige rivierdalen. Daarnaast heeft Swaziland heel veel lokale producten te bieden op de vele marktjes langs de weg en in de stadjes.
Dag 12

Kruger National Park

Tijd om wat meer wilde dieren op je Instagram te krijgen! Je rijdt Swaziland weer uit en rijdt rechtstreeks het Kruger Park in. Om bij je accommodatie te komen moet je al door het park rijden en kun je heel veel wilde dieren onderweg tegenkomen. Rij voorzichtig en houd je ogen goed open!
Dag 13

Op zoek naar de Big 5

Vertrek vroeg in de ochtend zodat je de meeste kans hebt om alle dieren wakker te zien worden. Op zoek naar de Big 5! Maar vergeet niet dat er veel meer te zien is zoals roofvogels, antilopen, schildpadden, insecten, krokodillen, cheeta’s, hyena’s, wrattenzwijnen, stekelvarkens en nog veel meer…
Dag 14

Panorama Route

Hopelijk heb je de Big 5 kunnen spotten, want vandaag verlaten we het Kruger Park weer. Bijna tijd om naar huis te gaan, maar eerst nog de mooiste uitzichten op de Panorama Route. Je begint bij de Blyde River Canyon en de Three Rondavels – de grootste groene Canyon ter wereld die zich uitstrekt over 26 kilometer en 800 meter diep is.
Dag 15

Van Graskop naar Johannusberg

Tijd om weer naar huis te gaan… Maar eerst nog de rest van de Panorama Route! Er zijn nog vele dingen te zien, maar het is ook nog een lange rit naar Johannesburg, dus je kunt alleen de hoogtepunten bezoeken. De hoogtepunten zijn Bourke’s Luck Potholes en God’s Window. Na deze bezichtigingen rijd je door naar Johannesburg, waar je je huurauto inlevert en incheckt voor je vlucht terug naar huis.
Prijs voor deze reis in overleg

Inclusief

– 14 nachten accommodatie in de Standaard of Luxe klasse
– 12x ontbijt
– Autohuur ‘Toyota Quest’ (2 personen) of ‘Toyota Avanza’ (4 personen) of soortgelijk, inclusief de benodigde verzekeringen, extra bestuurder, eenrichtingstoeslag en contractkosten
– Binnenlandse vlucht Port Elizabeth – Durban

Exclusief

– Entreegelden voor bovengenoemde excursies
– Entreegelden voor nationale parken
– Extra’s voor de autohuur zoals GPS en aanvullende verzekeringen
– Fooien
– Internationale vluchten
– Persoonlijke uitgaven en maaltijden niet genoemd in het programma

De leukste activiteiten bij deze reis

Tafelberg is dé toeristische trekpleister van Kaapstad, en dat is niet zonder reden! In 2011 is de Tafelberg toegevoegd aan de lijst “één van ‘s werelds zeven natuurwonderen”. De platte bovenkant van de berg maakt de berg zo kenmerkend. De bovenkant is regelmatig door wolken bedekt, wat de lokale bevolking ook wel ‘het tafelkleed’ noemt.
Robbeneiland is een eiland voor de kust van Zuid-Afrika. Het is voornamelijk bekend geworden omdat Nelson Mandela er jaren gevangen heeft gezeten. Tijdens deze excursie wordt je met een boot naar het eiland gebracht. Eenmaal aangekomen op het eiland krijg je eerst een bustour over het eiland en vervolgens wordt je rondgeleid door een ex-gevangene in de gevangenis. Een erg indrukwekkende tour waarin het verhaal over de strijd naar democratie en gelijkheid centraal staat. Ook kun je de cel betreden waar Nelson Mandela het merendeel van zijn tijd op het eiland heeft doorgebracht. Daarnaast is de flora en fauna op het eiland erg bijzonder. Dus zeker een bezoekje waard om meerdere redenen!
Ontdek de Wijnlanden op een Nederlandse manier: op de fiets! Deze wijntour is een rustige fietstocht van een halve dag en is toegankelijk voor alle leeftijden en fitnessniveaus. Je stapt in Stellenbosch of Franschhoek op de fiets en bezoekt onderweg twee wijnboerderijen voor een proeverij. Geniet van heerlijke wijnproeverijen met bijpassende hapjes en prachtige uitzichten.
Voor een safari vertrek je in alle vroegte naar het nationale park. Zodra de hekken opengaan rijden jullie naar binnen om hopelijk de Big 5 en andere dieren te zien opstaan. Jullie gaan op pad met een lokale gids die je heel veel kan vertellen over alle dieren, maar ook over het park zelf en de flora en fauna. Geen garanties dat je de Big 5 tegen zult komen, dus je moet ook genieten van al het andere moois! Wat dacht je van alle kleurrijke vogels en planten die je in Europa niet tegen kunt komen?
De kustlijn van Kaapstad vanuit de helikopter gefotografeerd

Hoogtepunten van Zuid-Afrika op de kaart

A. Kaapstad
B. Wijnvelden
C. Oudtshoorn
D. Knysna
E. Addo Elephant National Park
F. Port Elizabeth

A. Durban
B. St Lucia
C. Swaziland
D. Kruger National Park
E. Panorama Route
F. Johannesburg
Hoogtepunten Zuid-Afrika in twee weken

Wil je nog meer van Zuid-Afrika zien?

Bereid deze reis uit met een van de volgende extensies!

  • Westkust

    Een klein uitstapje vanaf Kaapstad om de prachtige Westkust van Zuid-Afrika nog te ontdekken.

  • Drakensbergen

    Halverwege deze reis kun je een stukje naar het noorden rijden om de machtige Drakensbergen te bezoeken. Eén ding is zeker: een onvergetelijke ervaring!

Olifanten in het Addo National Park

Vraag "Hoogtepunten van Zuid-Afrika" nu aan!

Ben je enthousiast geworden over deze reis? Vul dit formulier in zodat wij contact kunnen opnemen en een begin kunnen maken aan jouw droomreis!

Vraag "Hoogtepunten van Zuid-Afrika" nu aan!

Ben je enthousiast geworden over een reis naar zuidelijke Afrika? Vul dit formulier in zodat wij contact kunnen opnemen en een begin kunnen maken aan jouw droomreis!

Voeg jouw hoogtepunten samen tot één droomreis

Heb je een idee van welke bezienswaardigheden en hoogtepunten je wilt zien in Zuid-Afrika? Vink ze aan in dit formulier en wij nemen contact op om jouw droomreis samen te stellen!