Spur of the Moment Travel

MODULES

Geen fan van reizen die van begin tot eind al gepland zijn? Dan ben je hier op de juiste plek! Stel je eigen reis samen met modules. Elke module bevat een gedeelte van Zuid-Afrika met de aanbevolen reistijd. Plak al je modules achter elkaar en zo heb je jouw eigen reis samengesteld!

Wil je liever naar een ander land in zuidelijk Afrika? Neem contact op voor het samenstellen van jouw reis. 

Eten, drinken en relaxen

De perfecte plekjes in Zuid-Afrika om heerlijk te eten, goede wijnen te drinken en lekker te relaxen zijn voornamelijk in de Westkaap en langs Route 62.

Kaapstad wordt ook wel “The Mother City” genoemd en je kunt gerust een paar dagen in Kaapstad blijven zonder je te vervelen. Wij raden aan om minstens 3 nachten in Kaapstad te blijven.

Het weer in Kaapstad is net zo divers als het landschap. In Kaapstad vindt je bergen, strand, maar ook bossen. In deze prachtige stad kun je heerlijk eten en drinken, relaxen en leuke excursies doen.

Verder staat Kaapstad bekend om de Tafelberg en Robben Eiland. Om nog maar niet te spreken over de adembenemende zonsondergangen. Kortom, genoeg te zien en te doen in drie dagen tijd!

Het liefst raden wij aan om hier een paar weken te verblijven met alle verschillende wijnvelden, restaurants en wijnproeverijen die je er kunt vinden. Maar met 2 nachten in de Wijnvelden kom je ook al een heel eind, en zo hou je genoeg over om nog een keer terug te komen!

Zuid-Afrika is een echt wijnland en vooral Paarl, Stellenbosch en Franschhoek staan bekend om de vele verschillende wijnen die er geproduceerd worden. Naast wijn zijn er ook heerlijke restaurants te vinden waar je van gourmet burgers tot 7-gangen diners kunt genieten.

Mocht je met kinderen reizen raden wij nog steeds aan om naar de wijnlanden te gaan. Tegenwoordig zijn er hele leuke excursies voor de kinderen (en volwassenen!) zoals fietstochten, oude tram tochten of zelfs safari’s.

De Westkust wordt vaak vergeten door toeristen, maar het is een prachtig gebied om te bezoeken. Van augustus tot september is het bloemenseizoen en staat het hele West Coast National Park in bloei met een grote variatie aan bloemen.

Verder heeft het park een fel blauw meer waar je heerlijk kunt relaxen en zwemmen, of misschien wel een boottocht wilt gaan doen. Ook kun je er antilopen vinden en veel soorten vogels.

Wij raden aan om twee nachten op de westkust door te brengen, zodat je ook nog tijd hebt om Langebaan te bezoeken en te genieten van de oesters in dit plaatsje.

Addo Elephant National Park ligt op het einde van de Tuinroute en is een nationaal dierenpark in Zuid-Afrika waar ook de Big 5 rondloopt. Addo is een perfecte bestemming als je geen tijd hebt om bijvoorbeeld het Kruger Park te bezoeken en toch veel wilde beesten wilt zien.

Addo is het derde grootste nationale park van Zuid-Afrika en daarom erg geschikt voor wilde dieren en uitgestrekte natuur. En natuurlijk geen gebrek aan olifanten in dit park!

Wij raden aan om 2 nachten in Addo te verblijven om optimaal te kunnen genieten van al het moois dat het te bieden heeft. Mocht je een late vlucht hebben vanaf Port Elizabeth, dan is één nacht ook genoeg.

Het park waar Zuid-Afrika toch wel beroemd om staat en waar je de Big 5 kunt vinden! Wij raden minstens twee nachten aan in en rondom het Kruger Park om zoveel mogelijk wilde beesten te zien en zodat je meerdere gedeelten van het park kunt bezoeken. Met deze module zal je het zuidelijk gedeelte van het park zien. Het park is bijna 20.000 km2 in totaal, dus genoeg te zien en te beleven in een paar dagen tijd!

Het Kruger Park heeft een grote verscheidenheid aan accommodaties. Je kunt in een basic “rest camp” overnachten, maar ook in een “private game reserve” grenzend aan het park. Tijdens het hoogseizoen kan het erg druk zijn op de wegen in het park, maar als je in het laagseizoen komt ben je soms gerust de enige die de leeuwen de straat ziet oversteken, de olifanten een bad ziet nemen of getuige bent van een zebra die ontsnapt aan een luipaard.

Wil je een iets minder toeristisch gedeelte van het Kruger Park zien? Dan raden wij twee nachten in het noorden van het Kruger Park aan. Veel mensen kiezen ervoor om zuidelijk te rijden, maar het noorden heeft ook prachtige landschappen te bieden en natuurlijk veel wildleven. Mocht je een echte vogelliefhebber zijn dan is het noordelijk gedeelte zeker een “must-see”.

Al met al kunnen we zeggen dat het zuiden een hogere dichtheid aan dieren heeft, en het noorden een lagere dichtheid aan mensen. Het is dus maar net waar je naar op zoek bent tijdens je vakantie, of je kunt natuurlijk beide gedeelten van het park bezoeken.

Pilanesberg National Park ligt op een steenworpafstand van Johannesburg en is dus ideaal als je niet heel veel tijd hebt om het land te bekijken. Het park herbergt ook de Big 5 en 7000 andere dierensoorten. Daarnaast is het park ook malaria vrij en daarom ideaal als je met kinderen reist.

Verder kun je er prachtige wandelingen maken, of misschien wil je wel een heteluchtballonvlucht maken boven het park? Kortom, dezelfde ervaring als het Kruger Park, maar dan dichterbij de grote steden! Twee nachten in de Pilanesberg is genoeg om op safari te gaan en op zoek naar de Big 5.

De Kgalagadi ligt in het noorden van Zuid-Afrika en grenst aan Botswana. Dit gebied ligt iets verder en daarom raden wij drie nachten aan voor deze module. Echter, hou er wel rekening mee dat we nog extra nacht(en) moeten toevoegen om het park te bereiken aangezien dit niet in één dag kan. Of als je budget het toe laat kun je gebruik maken van de charter flights.

Het park staat bekend om de rode duinen en de droge rivieren. Als je een keer wat anders wilt zien, met weinig toeristen dan is dit park een echte aanrader. Het park heeft veel wildleven, maar de Big 5 ga je hier niet tegenkomt. Daarentegen herbergt het park wel hyena’s en cheeta’s.

Safari en Big 5

De perfecte plekjes in Zuid-Afrika om heerlijk te eten, goede wijnen te drinken en lekker te relaxen zijn voornamelijk in de Westkaap en langs Route 62.

Actief en Natuur

De perfecte plekjes in Zuid-Afrika om heerlijk te eten, goede wijnen te drinken en lekker te relaxen zijn voornamelijk in de Westkaap en langs Route 62.

Route 62 verbindt Kaapstad met Port Elizabeth, het is een alternatief op de normale snelweg de N2. Echter, mocht je helemaal naar Port Elizabeth willen gaan, voeg dan de Tuinroute toe, want deze module gaat niet verder dan Oudtshoorn.

Er zijn heel veel verschillende plekken om te stoppen op deze route, de meeste plekken zijn kleine dorpjes waar er nog veel boerderijen te vinden zijn. Wij raden aan om op deze route Robertson, Montagu, Swellendam of Barrydale te bezoeken en te eindigen in Oudtshoorn. Drie nachten op deze route is voldoende om de hoogtepunten te bezoeken.

Er zijn veel verschillende bezienswaardigheden zoals kunstgalerijen, vogelparken (voornamelijk struisvogels) of de grotten in Oudtshoorn. Natuurlijk kun je ook avontuurlijk activiteiten uitvoeren zoals een tokkelbaan of canopy tour.

Voor de Tuinroute raden wij aan om vier nachten te boeken. Wanneer je de Tuinroute bij ons boekt zal je Knysna (of Plettenberg Bay), Tsitsikamma en Port Elizabeth bezoeken – dit ligt aan de tijd van jouw vlucht vanaf Port Elizabeth.

Eén van de hoogtepunten voor avonturiers is de bungeejump van de Bloukrans brug. Deze 216 meter hoge sprong is één van de hoogste in de wereld.

Verder kun je prachtige bergpassen rijden op de Tuinroute en genieten van de uitgestrekte stranden langs de kust. Je eindigt in Port Elizabeth – vanaf hier kun je nog verder Zuid-Afrika invliegen of misschien vlieg je alweer terug naar huis. Natuurlijk kun je ook nog een module bijboeken naar Addo Elephant National Park, het einde van de Tuinroute, waar je de Big 5 kunt spotten.

De machtige Drakensbergen zijn uitgestrekt langs de grens met Lesotho en de Eastern Cape en KwaZulu Natal provincies. Maar de bergen lopen nog veel verder richting het Kruger Park. Met deze module kun je drie nachten genieten van de bergen dichtbij Lesotho.

De nachten zijn verdeeld in het noordelijke en zuidelijke gebied, tussen Johannesburg en Durban. Er zijn schitterende wandelingen te maken en je kunt ook de Sani Pass bezoeken tijdens een dagtocht naar Lesotho. Hier kun je genieten van een ijskoud biertje in de hoogste pub van Afrika!

De Drakensbergen zijn heerlijk als je even één wilt zijn met de natuur en alleen maar de geluiden van insecten en vogels om je heen wilt horen. ’s Avonds je avondeten klaarmaken bij het kampvuur en ’s nachts genieten van de ongelofelijke sterrenhemel in het pikkedonker.

Swaziland (nieuwe naam: eSwatini) is een koninkrijk dat voor het grootste gedeelte omringd is door Zuid-Afrika en aan het oosten een stuk door Mozambique. Vaak wordt eSwatini gezien als een doorreis plek vanaf of naar het Kruger National Park. Echter is het een schitterend land waar heel veel te zien is, rijd er dus niet te snel doorheen!

Wij raden aan om twee nachten in eSwatini te verblijven waarin je één van de nationale parken van het land kunt bezoeken: Mlilwana, Mkhaya of Hlane. eSwatini heeft prachtige landschappen, cultuur en ook veel wilde dieren.

Tijdens je doorreis in het land is het ook zeker waard om een lokale stam te bezoeken om te zien hoe zij leven en zo kun je ook van het lokale eten genieten. Vraag naar de mogelijkheden!

De Panorama Route wordt vaak vergeten wanneer mensen naar het Kruger Park rijden. Maar voordat je de wilde dieren gaat zoeken raden wij aan om één nacht op de Panorama Route te stoppen. De Panorama Route heeft heel veel prachtige natuur te bieden, en ietwat raar soms. Je kunt overnachten in Hoedspruit, Hazyview of Graskop zodat je dichtbij een beginpunt van de route zit.

Er zijn vele watervallen te bewonderen, maar mocht de tijd gelimiteerd zijn moeten de volgende hoogtepunten in ieder geval bezocht worden: God’s Window, Blyde River Canyon, Three Rondawels en de Lourke’s Buck Potholes.

Kaapstad wordt ook wel “The Mother City” genoemd en je kunt gerust een paar dagen in Kaapstad blijven zonder je te vervelen. Wij raden aan om minstens 3 nachten in Kaapstad te blijven.

Het weer in Kaapstad is net zo divers als het landschap. In Kaapstad vindt je bergen, strand, maar ook bossen. In deze prachtige stad kun je heerlijk eten en drinken, relaxen en leuke excursies doen.

Verder staat Kaapstad bekend om de Tafelberg en Robben Eiland. Om nog maar niet te spreken over de adembenemende zonsondergangen. Kortom, genoeg te zien en te doen in drie dagen tijd!

Veel mensen willen niet de grote steden bezoeken tijdens hun vakantie, en daarom is deze module maar één nacht. Vaak is Johannesburg of Pretoria een overnachtingsplek na aankomst van een late vlucht, of een overnachting voor een vroege vlucht.

Veel mensen denken dat Johannesburg de hoofdstad is van Zuid-Afrika, maar dit is niet waar. Zuid-Afrika heeft drie officiële hoofdsteden: Kaapstad is de wetgevende hoofdstad, Pretoria is de administratieve hoofdstad en Bloemfontein is de gerechtelijke hoofdstad.

Natuurlijk is er ook meer dan genoeg te doen in Johannesburg en Pretoria, zoals een bezoek aan de grootste krottenwijk Soweto, het oude huis van Mandela, het Apartheid Museum of het Voortrekker Monument.

Aan de kust van KwaZulu Natal kun je Durban, St Lucia en Hluhluwe bezoeken. Als je vroeg aankomt in Durban raden wij aan om gelijk door te gaan naar St Lucia en hier twee dagen door te brengen. Vervolgens kun je nog één nacht doorbrengen in Hluhluwe.

In St Lucia kun je genieten van het strand, een boottocht doen om op zoek naar nijlpaarden en krokodillen te gaan of een dagtocht naar Hluhluwe National Park doen. Verder zijn er veel leuke en hele gezellige restaurantjes in dit kleine dorpje.

Als je met kinderen reist is het leuk om bij aankomst een dag door te brengen in Durban, waar je naar het waterpark kunt gaan. Mocht je zonder kinderen reizen dan kun je ook een nacht doorbrengen in één van de lodges dichtbij Hluhluwe en van nog meer wilde dieren genieten.

Stad en Strand

De perfecte plekjes in Zuid-Afrika om heerlijk te eten, goede wijnen te drinken en lekker te relaxen zijn voornamelijk in de Westkaap en langs Route 62.

Alle reizen die wij samenstellen met behulp van modules zijn gebaseerd op autoverhuur. Oftewel je zult zelf door Zuid-Afrika rijden, mits je specifiek aangeeft een privé gids te willen. Wij zullen na de aanvraag meer informatie toesturen over de beschikbare type huurauto's.

Kaapstad

Westkust

Wijnlanden

Route 62

Tuinroute

Addo National Park

Drakensbergen

Kust van KwaZulu-Natal

eSwatini (Swaziland)

Panorama Route

Kruger National Park

Noordelijk Kruger National Park

Johannesburg of Pretoria

Pilanesberg

Kgalagadi Transfontier Park

Vraag "Bouwstenen" nu aan!

Ben je enthousiast geworden over een reis naar zuidelijke Afrika? Vul dit formulier in zodat wij contact kunnen opnemen en een begin kunnen maken aan jouw droomreis!

Voeg jouw hoogtepunten samen tot één droomreis

Heb je een idee van welke bezienswaardigheden en hoogtepunten je wilt zien in Zuid-Afrika? Vink ze aan in dit formulier en wij nemen contact op om jouw droomreis samen te stellen!